söndag 3 juli 2011

Lite kort om Gabriella Ekström

  • Gabriella Ekström är född 1979 och bor med sambo, hund och papegoja i Bromma. Hon hade ingen tidigare koppling till cykelsporten när hon 1996 såg Giro d'Italia för första gången, men ändå blev hon kvar framför TV:n i timme efter timme. "Det var den vackraste sport jag någonsin sett, det var omöjligt att inte bli huvudstupa förälskad i landskapet, historien och farten." Gabriella började träna med och tävla för Stockholmsklubben CK Falken redan samma höst. 

    Den skrivande banan började samma år på spansk-amerikanska Infociclismo, pionjärer inom livereferat av cykellopp på nätet. Redan som 19-åring kontrakterades hon av Viasat Sport som expertkommentator. Hon skrev för Cyclingnews.com i åtta år och har hunnit med att bevaka oräkneliga cykeltävlingar på plats, däribland sex Tour de France, VM i både landsväg och MTB, Ronde Van Vlaanderen, Paris-Roubaix och givetvis även svenska Postgirot Open. Gabriella kommenterade även under OS i Sydney för SVT.

    Förutom skönlitterära skildringar av cykel har hon gett ut en faktabok om akvaristik som snabbt blev en storsäljare. När Gabriella inte skriver böcker jobbar hon som butikschef i två zooaffärer.