torsdag 28 juli 2011

Beach cruiser cykel

Beach cruiser cyklar är den perfekta cykeln för dig som cyklar mer för rekreation än tävling. Stilen hos cyklarna är mer retro och vintage och påminner mycket i sitt utseende om hur de såg ut när de först kom ut på marknaden för flera årtionden sedan.


De flesta som känner till någon om beach cruiser cyklar tänker på Schwinn. Detta beror på att Schwinns cruisers var populära redan på 1920-talet. Schwinn skapade dessa pärlor i ett försök att få fart på en avstannade cykelmarknad. Målet var att få dåtidens ungdom att börja cykla. Under 1930-talet utvecklades cyklarna och deras popularitet fortsatte att öka. När sedan 1960-talet kom så minskade cruiser cyklarnas popularitet då kidsen nu föredrog snabba cyklar eller BMX-cyklar.


En beach cruiser cykel säger något om personen som äger den. Många fixar sina cyklar med de tillbehör de önskar och målar om dem i galna färger. Men grunden finns fortfarande kvar. Man cyklar upprätt och ledordern är komfort och stil. Självklart har cykeln utvecklats och finns nu med växlar, handbroms och backspeglar.


En traditionell beach cruiser har långt styre med sköna handtag. Ofta kommer cyklarna med överdimensionerade säten och breda däck.