måndag 17 oktober 2011

Grattis Stockholm!


Grattis Stockholm!
Och det är inte någon klädbutik som Keith Richards inte vet att han stöder jag talar om…
En miljard till cyklingen i Stockholm!
”Borde vara mer, borde kommit tidigare” skulle vara lätt att säga, men jag tycker att alla stockholmare ska vara glada idag. Att fler kommer att cykla är bra för alla i vår huvudstad, även de som ännu inte gör det.
Och det är inte bara att detta innebär en rejäl ökning av resurser till cykelsatsningar, det är också mycket bra skrivningar om vad som ska göras. Från planer till pengar och från ord till handling. Om detta nu blir verklighet kommer framtid för Stockholms cyklister att te sig ljusare.
Lyssna bara på den här skrivningen:
Cykelplanen ska genomföras och investeringsmedel för detta finns. Vid stadsledningskontoret inrättas en ny funktion för strategisk samordning av övergripande cykelfrågor som i tät dialog med berörda parter ska leda arbetet. En viktig säkerhetsaspekt för cyklingen i Stockholm är att förbättra sopning och snöröjning av cykelbanor och detta ska beaktas i entreprenadupphandlingar. När ny cykelinfrastruktur byggs på ett genomtänkt och strukturerat sätt förbättrar det även framkomligheten för övrig trafik i Stockholm. Trafik- och renhållningsnämnden ska genomföra ett pilotprojekt med så kallad ”grön våg” för att underlätta framkomligheten för cyklister.
Klas Elm
Ordförande Svensk Cykling