söndag 16 oktober 2011

Glada nyheter för oss cyklister i Stockholm

Ibland öppnar man tidningen (klickar på en artikel) och blir positivt överraskad. Detta skedde mig när jag läste SvDs artikel "1 miljard till cykling i Stockholms budget". I stora drag så kommer Stockholms stad satsa en miljard fram till 2018 för att få Stockholmare att cykla.


– Stockholmarna vill cykla, och vi vill prioritera cykelfrågan även fysiskt. Det handlar om att fler cyklar, och att vi vill få fler att ta cykeln. Det handlar om pengar, men också om utrymme, och det är möjigt att det kommer att minska utrymme för att parkera bilar, säger stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C).
Satsningen ska ske efter dansk modell då Stockholm kommer att få ett cykeldirektorat. Utöver detta kommer en färdig cykelplan presenteras i November med identifierade cykelstråk och en plan för utveckling av cykelnätet. 

Goda Nyheter tycker jag och hoppas verkligen att vi kan få tillbaka lite cykelkultur i Stockholm. Särskilt positivt är att man är villig att ge cyklar mer utrymme på biltrafikens bekostnad. Det är dags att Stockholm stad visar vart skåpet ska stå och vågar stå på sig i sin satsning för att göra Stockholm till ett litet cykelparadis.