tisdag 14 februari 2012

Per Ankersjö årets mottagare av Svensk Cyklings politikerpris


Saxar detta från en av mina favoritbloggar
""
Per Ankersjö får Svensk Cyklings politikerpris 2012. Priset delas ut till den politiker som bäst verkat för att lyfta fram cykling på den politiska agendan det gångna året. Vid en högtidlig ceremoni i Nordiska rummet, Stockholms Stadshus fick årets pristagare ta emot diplom och blommor av Svensk Cyklings ordförande Klas Elm.
– Per är starkt engagerad i cyklisters säkerhet och framkomlighet i Stockholm, och har visat mod och handlingskraft genom att driva konkreta frågor för att förbättra möjligheterna till ökat cyklande och därmed sett till att skapa nationell debatt, säger Klas Elm, ordförande Svensk Cykling som också lade till:
– Per har fört fram frågorna om att tillåta cyklister att cykla mot rött vid högersväng och att tillåta cyklister att cykla mot enkelriktat. Att skick upp två sådana missiler i bilkramarnas land visar på politiskt mod.
Per Ankersjö tog stolt emot utmärkelsen:
– Jag är mycket glad över utmärkelsen, det händer otroligt så mycket på det politiska området nu i frågor som rör cykling. Vi har nått en bra bit i Stockholms Stad, och vi har en cykelmiljard, nu gäller det att den kommer till användning på ett bra sätt också. Cykling är inte bara trevligt, det är också en dellösning på många problem som rör klimat och framkomlighet.
Per Ankersjö har lovat Cykelsmart att så småningom gästblogga här, det ser vi fram emot. Per har också en egen blogg, här.
Här är det officiella pressmeddelandet från Stockholms Stad.
""
Välförtjänt tycker jag.