söndag 29 januari 2012

Cykla inomhus

De flesta cyklister ser inomhussäsongen som ett förbannat men nödvändigt ont för att vara redo för nästa solsäsong. Men inomhussäsongen kan bli mer produktiv och roligare genom lite enkla tips. Om du lägger till lite olika övningar kommer träningen bli både bättre och roligare säger Andy Applegate.

Hög Kandens spin-ups
Cykla på 70 rpm i en låg växel och öka med 5 varv per minut tills du studsar i sadeln. Backa sedan tillbka igen tills du är stabil och hålla i en minut. Släpp din kadens 5 varv per minut tills du är tillbaka till 70 rpm. Fördelen med denna övningar är att du lär dig klara en låg växel i snabb takt, vilket skonar dina benmuskler så att de är fräscha längre. Lågsäsong är den perfekt tiden för att öva detta, eftersom du kan konvertera den styrka du bygger i gymmet för att bli snabbare på cykeln.

Pimp it up
Släng in en kopia av The Collective och cykla som en galning när dessa DH-galningar gör sina tricks. De snabba klippen och adrenalinpumpande soundtracken kommer hjälpa dig att hålla tempot uppe. 

Fartlekar
Kontrollerad kaosträning. Pressa dig till max i slumpmässiga intervaller, från 10 sekunder till någon minut.  Fördelen är att du tränar dig för verklig cykling, jaga utbrytningar eller minska luckor i hårda cykellopp. 

Pimp it up
Gör det samtidigt som ditt favoritlag spelar. Använd vissa specifika events som cues'. Varje gång det är en avblåsning, mål eller paus så är det din signal att börja pressa.