fredag 17 juni 2011

Att tänka på när du köper cykel

Hitta denna enkla text för saker man bör tänka på när man köper en cykel hos Team Sportia.


Cykeln är en förhållandevis dyr investering och man vill förhoppningsvis kunna ha den i många år. Därför är det viktigt att lägga ner tid för att hitta en cykel som man tror att man kommer att trivas med.
För att komma underfund med vilken cykel som är bäst ska man fråga sig själv vad man ska använda cykeln till - alltså på vilket underlag och hur ofta man tänkt använda den.
Bor man i stan och bara tänker använda cykel kortare sträckor ska man kanske välja komfortcykeln. Har man däremot tänkt åka iväg på en cykelsemester kanske det är bättre med en trekkingcykeln. På landet passar det kanske bäst med en mountainbike och en racer om man ska träna.
När man kommit fram till vilken typ av cykel man vill ha ska man gå till en cykelbutik där man både får bra hjälp och service av kunnig personal. När man ska köpa en cykel har man rätt att få provcykla innan man köper den och provcykla gärna flera olika typer och modeller.

Cykelstorlek för stora och små

Cyklar till vuxna finns i olika storlekar, men där får du helt enkelt prova dig fram. Kom gärna in till oss om du behöver hjälp. När du köper barncykel är det viktigt att inte köpa en för stor. Tänk på att koordinationen inte är fullt utvecklad hos barn. Med en för stor cykel blir balansakten svårare. Viktigt så klart är att se till att cykeln alltid är utrustad med en fungerande belysning.
Storleksguide till er som funderar på att köpa cykel till barnen därhemma:
Storlekstabell Junior
ÅlderLängdHjulstorlek
3-5 år90-105 cm12"
4-6 år100-120 cm16"
6-9 år115-140 cm20"
8-12 år130-150 cm24"
10-14 år140-160 cm26"
14-150-26-28"