onsdag 31 oktober 2012

Cykla till jobbet

I en ny studie av Nesta, UKs innovationsfond, har man kommit fram till att cirka en tredjedel av den arbetande befolkningen skulle cykla till jobbet om de blev erbjudna "en ökad uppsida". Skrämmande nog är det hela 49 % som i dagsläget kör bil ensamma till jobbet. För att förändra detta har Nesta skapat Workplace Cycling Challenge som går ut på att alla bolag med över tio anställda ska skicka in sina förslag på hur de kan göra för att öka andelen cyklister inom bolaget.

Ser vi till skälen att nyttja cykeln idag är de; träning (58%), spara pengar (49%) och förbättrad hälsa (46%). Då det finns bevisade fördelar med att få sina anställda att cykla, t.ex. mindre sjukdagar, mer effektiv personal etc., finns det eventuellt snabba vinster att realisera med tanke på mängden potentiella cyklister som finns därute om de bara får rätt morot.

Förutom denna tävling erbjuder även Nesta 50.000 pund till den deltagare som presenterar ett nytt säkerhetssystem som lyckas hålla tjuven borta längre än de nuvarande systemen.