onsdag 9 november 2011

Ny statistik rörande fördelarna med att cykla



Cykling är ganska underbart. Oddsen visar att de flesta håller med om detta uttalande. Förutom att det är kul, varför är det underbart? Jo, det är bra för vår miljö, hälsa och ekonomi. Det skapar jobb och minskar sjukvårdskostnader. Det gör oss glada och berikar vårt samhälle. Om du är en av oss som cyklar så är det svårt att bortse från dessa fördelar. 


De flesta som inte håller med har inte cyklat sedan barnsben och därför är fördelarna inte uppenbara för dem. Istället för att enkelt kunna känna hur det känns att cykla måste dessa personer uppmuntras genom fakta och statistik kring fördelarna med ett cyklande samhälle. 


Under de senaste åren har ett gäng studier visat fördelarna med att cykla. Nedan följer en kort sammanfattning. Dela dem med dina vänner som inte är för cykling så kanske även de ändrar sig. 


Att cykla är bra för ekonomin. 
• En studie på University of Cincinnati uppskattade att husen inom 1000 meter från Ohio Little Miami Scenic Trail är värda minst $ 9.000 extra. 


• En annan studie fann att de tre cykellederna i Central Florida genererar $ 42.000.000 i årliga inkomster och skapar 516 jobb för området.


Cykelbanor är bra för städer.

• Efter New York City installerade skyddade cykelbanor på Columbus Avenue, ökad cyklingen med 56%, alla trafikolyckor minskade 34%, fortkörning minskade, cyklister på trottoaren minskade, trafikflödet förblev opåverkat och mängden dubbelparkeringar minskade. 


• Cyklandet i Salt Lake City, som nyligen lagt till 50 miles av cykelvägar, ökade med 27% från 2010 till 2011.

Cykling är bra för vår hälsa

• Forskare från University of Wisconsin har beräknat att om folk körde hälften av deras ärenden (mindre än fem miles tur och retur) med cykel istället för bil, skulle de undvika att 1100 dödsfall varje år och spara 7 miljarder dollar i sjukvårdskostnader.

En ny studie estimerade fetma-kostnaden till någonstans mellan $ 48-66 miljarder per år redan 2030 i USA. Orsaken till detta är de ytterligare 65 miljoner överviktiga vuxna de kommer att ha då. 



Värt att tänka på, eller hur?